Auteursrecht

Islam Inspired draagt originaliteit hoog in het vaandel. Ze staat erop zelf al haar prints te ontwerpen en met veel passie haar gedichten, rijmpjes en citaten te schrijven. Gezien de energie en tijd die ze erin steekt, is het vanzelfsprekend dat er op al deze designs en teksten copyright (auteursrecht) rust. 

Ontwerpen en teksten zonder toestemming overnemen is broodroof, oftewel diefstal. Niet alleen strafbaar volgens het Belgisch wetboek, maar ook één van de grootste zonden in de Islam.  Lees ook: Het respecteren van intellectuele eigendomsrechten in de Islam  

Auteursrecht ontstaat in theorie automatisch, toch is het in de praktijk moeilijk om aan te tonen wie er eerst was. Om die reden heeft Islam Inspired al haar grafische ontwerpen en zelfgeschreven teksten geregistreerd bij het BOIP.

boip logo

Het BOIP, oftewel het Benelux bureau voor de intellectuele eigendom is een officiële instantie die bevoegd is om ontwerpen en teksten te markeren met een datum waardoor in geval van dispuut kan aangetoond worden dat Islam Inspired de originele bedenker is.

Wanneer Islam Inspired al dan niet bewuste schending van het auteursrecht vaststelt, zal zij zich verplicht voelen om gerechtelijke stappen te ondernemen. 

Onze producten worden louter verkocht via deze website. Mocht je als klant toevallig vaststellen dat ons auteursrecht geschonden wordt, dan vraagt Islam Inspired je vriendelijk om dit meteen te rapporteren op info@islaminspired.com