Ramadan planner

Ramadan planner

Deze gratis Ramadan planner biedt een compacte herinnering aan de essentie van de gezegende maand. Door de voorbereiding en voortdurende visualisatie en evaluatie van je eigen daden zul je met Allah’s wil langer gemotiveerd blijven om je doelstellingen wat betreft aanbidding, gedrag en liefdadigheid te vervullen.

 De doelen van deze planner:

  • Wij stellen deze planner gratis beschikbaar, omdat wij ons ervan bewust zijn dat niet iedereen het budget heeft om betalende planners aan te schaffen.
  • Voorbereiding is bijna alles. We helpen jou op weg om rust in jouw hoofd, huis én keuken te creëren zodat je tijdens de gezegende maand de focus op aanbidding kunt leggen. Dit doen we door middel van een pré Ramadan checklist, een foodplanner en een eid planner. Daarnaast stel je voor jezelf (haalbare!) doelen wat betreft aanbidding, gedrag en liefdadigheid die je ook na de gezegende maand probeert vol te houden.
  • Eenmaal begonnen met vasten, sta je elke dag stil bij verplichte en aanbevolen handelingen en je probeert er zoveel mogelijk te vervullen. Omdat er meningsverschillen zijn over het bijhouden/tracken van aanbiddingen, hebben we dit achterwege gelaten in deze planner.
  • Tot slot neem je op de dag van Eid de tijd om te reflecteren over jouw Ramadan en de doelen die je had vooropgesteld op het vlak van aanbidding, gedrag en liefdadigheid. Schrijf je mooiste herinneringen neer. Evolueer jezelf, geef jezelf een schouderklopje voor de doelstellingen die je bereikt hebt en maak plannen om onvervulde voornemens alsnog waar te maken. Vraag aan Allah om je inspanningen te belonen en de moeilijkheden die je ervaart te vergemakkelijken.
  • Als extra vind je in deze bundel ook twee posters terug: Een Ramadan kalender en een Ramadan etiquette poster die je indien gewenst kunt afdrukken en inkaderen.
  • Heb je geen printer, dan kun je deze planner en de posters ook kant en klaar aankopen in onze webshop. Klik hier

Respecteer het copyright

Deze gratis printable is een uniek ontwerp van Islam Inspired. Dit wil zeggen dat er copyright op rust en enkel bestemd is voor de privé sfeer en het onderwijs.. Het is niet toegestaan deze printable te gebruiken voor commerciële doeleinden. 

Terug naar blog

1 reactie

Echt een leuke Ramadan planner Moge Allah jullie belonnen voor jullie harde werk. Xx

Ikram

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.