Dhoel Hijja Q&A

Dhoel Hijja Q&A

Dhoel Hijja komt dichterbij! Een heilige maand waarin de Hadj en Eid El Adha plaatsvinden. Met deze gratis printable ontdek je spelenderwijs het verhaal achter deze hoogdagen in de Islam. 

Het Dhoel Hijja Q&A spel bestaat eruit 40 vragen met 40 antwoorden kaartjes te matchen. De vragen en antwoorden zijn kort en bondig opgesteld zodat ze makkelijk te verwerken zijn door een kinderbrein. Daarbovenop is het een leuke en profijtvolle bezigheid tijdens de zomervakantie. 

Het kan alleen of met meerdere personen gespeeld worden. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Jongere kinderen kunnen het samen met een volwassene of oudere broer of zus spelen. 

Hoe ga je te werk? 

  • Open het PDF document. 
  • Print de kaartjes. Bij voorkeur op iets dikker papier of lamineer ze, zodat ze langer meegaan. 
  • Knip de kaartjes uit. 
  • Play time! Leg de vragenkaartjes in volgorde op een stapel. De antwoordkaartjes schud je door elkaar en verspreid je over een groot oppervlak. 
  • Neem een vraag en zoek het antwoord tussen de kaartjes. Een jurylid kan controleren in de verbetersleutel of het antwoord klopt.
  • Indien je met meerdere personen speelt dan trek je om beurten een kaartje. Kun je de kaartjes matchen, heb je een punt. Zo niet mag de volgende een poging wagen. Wie het meeste kaartjes heeft gematcht, wint het spel.
  • Speel het spel op Eid El Adha opnieuw, maar dan zonder de antwoordkaartjes! Op die manier weet je wie er goed heeft opgelet tijdens het eerste spel. 
KLIK OM DE PRINTABLE TE DOWNLOADEN

Doneren, fi sabilillah?

Wil je toch graag een bijdrage leveren? Dat kan! Klik op de afbeelding om onze Sadaqa projecten te steunen.

Om zoveel mogelijk Islam inspired ouders en kids te bereiken, doen wij een warme oproep om de link naar deze blog te delen op sociale media & Whatsapp.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.